Marinovaný losos s rýžovými nudlemi

Dnes se společně podíváme na letní jídlo, které si určitě zamilujete. Pokud jste milovníkem ryb, rozhodně doporučujeme tento recept na marinovaného lososa s rýžovými nudlemi.

Příprava tohoto jídla je rychlá a hlavně velmi jednoduchá, takže ji zvládne i naprostý amatér. 

Nebudeme dále chodit kolem horké kaše a přesuneme rovnou k ingrediencím, které pro přípravu tohoto jídla budeme potřebovat. 

Na 4 porce budete potřebovat:

750 g lososa

250 ml sójové omáčky

100 ml medu

Zázvor

Česnek

100 ml vinného octa

Olivový olej

600 g rýžových nudlí

250 g kořenové zeleniny

Jarní cibulka

Olivový olej 

A jak postupovat?

Připravte si hrnec, do kterého přidáte med, vinný ocet, sojovou omáčku, nasekaný česnek, olivový olej a nastrouhaný zázvor. Tuto marinádu následně vařte po dobu 5 minut. Následně ji přeceďte, nechte vychladnout a poté do ni vložte lososa. Marinujte alespoň dvě hodiny. Po dvou hodinách lososa vyjměte a osušte ho papírovou utěrkou. Poté už jen stačí opéct na pánvi z obou stran.

A teď k přípravě rýžových nudlí.

Ty uvařte podle návodu na obalu. Nakrájejte si mrkev a petržel na nudličky a opečte je na oleji s jarní cibulkou. Zeleninu promíchejte s nudlemi, přelejte marinádou a podávejte s lososem.

Přejeme dobrou chuť!