Marinovaný losos s rýžovými nudlemi

Dnes se společně podíváme na letní jídlo, které si určitě zamilujete. Pokud jste milovníkem ryb, rozhodně doporučujeme tento recept na marinovaného lososa s rýžovými nudlemi.
Příprava tohoto jídla je rychlá a hlavně velmi jednoduchá, takže ji zvládne i naprostý amatér.
Nebudeme dále chodit kolem horké kaše a přesuneme rovnou k ingrediencím, které pro přípravu tohoto jídla budeme potřebovat.
Na 4 porce budete potřebovat:
750 g lososa
250 ml sójové omáčky
100 ml medu
Zázvor
Česnek
100 ml vinného octa
Olivový olej
600 g rýžových nudlí
250 g kořenové zeleniny
Jarní cibulka
Olivový olej
A jak postupovat?
Připravte si hrnec, do kterého přidáte med, vinný ocet, sojovou omáčku, nasekaný česnek, olivový olej a nastrouhaný zázvor. Tuto marinádu následně vařte po dobu 5 minut. Následně ji přeceďte, nechte vychladnout a poté do ni vložte lososa. Marinujte alespoň dvě hodiny. Po dvou hodinách lososa vyjměte a osušte ho papírovou utěrkou. Poté už jen stačí opéct na pánvi z obou stran.
A teď k přípravě rýžových nudlí.
Ty uvařte podle návodu na obalu. Nakrájejte si mrkev a petržel na nudličky a opečte je na oleji s jarní cibulkou. Zeleninu promíchejte s nudlemi, přelejte marinádou a podávejte s lososem.
Přejeme dobrou chuť!