Lahodná Zapečená máslová dýně s pórkem a tymiánem

Taková dýně se dá připravit klidně na sto způsobů. Už jste však někdy viděli recept na zapečenou dýni s pórkem a tymiánem?

Pokud ne, dnes to bude poprvé a věřte, že tento recept si zamilujete. Zapečená dýně totiž chutná naprosto perfektně a hlavně vás pěkně nasytí. 

Pojďme se společně podívat na to, jaké ingredience k tomuto receptu budete potřebovat.

Budete potřebovat:

600 g máslové dýně

1 Pórek 

Sůl 

Pepř 

Muškátový oříšek

6 Větviček tymiánu 

200 ml sladké smetany 

100 g ementálu 

Trocha másla 

A jak postupovat?

Dýni si očistíme, přeřízneme napůl a zbavíme ji jadérek. V krájení pokračujeme a celou dýni nakrájíme na menší kostičky. Očistíme si i pórek, ale ten nakrájíme na kolečka. Dýni povaříme ve slané vodě přibližně 6 minut, následně ji vyndáme a necháme vyschnout. Do slané vody pak na dvě minuty vkládáme pórek. 

Poté si připravíme formu na pečení, kterou vytřeme máslem, poklademe ji kousky dýně, přidáme pórek a polijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a listy tymiánu. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a pečeme po dobu 25 minut na 200 stupňů Celsia.

Přejeme dobrou chuť!