Domácí skořicové hnízda, která si zamiluje celá rodina.

Je jaro a máme sice převážně krásné počasí, ale proč si nepřipomenout podzim nějakým skvělým dezertem? Co takhle domácí skořicové hnízda? 

Všichni určitě moc dobře znáte to klasické podzimní aroma. Všude cítíte sladké vůně, jako například med, javorový sirup nebo již zmíněná skořice. Právě díky dnešnímu receptu si společně připomeneme podzimní období.
Tento výborný dezert ocení každý milovník pečení a kávy, ke které se tato pochoutka hodí perfektně. Pojďme se společně podívat na ingredience, které na tento recept budete potřebovat. 

Na těsto:

180 ml teplého mléka 

2 vejce 

60 g másla (rozpuštěného) 

50 g hnědého cukru 

1/2 kávové lžičky soli 

450 g hladké mouky 

8 g droždí 

Na smetanovou ozdobu:

170 g jemného tvarohového sýra 

1/3 hrnku změklého másla 

Moučkový cukr 

Javorový sirup 

Na náplň:

60 g rozpuštěného másla 

25 g mleté skořice 

80 g hnědého cukru 

25 g ořechů nasekaných na menší kousky 

Teď se společně přesuneme na postup.

Postup: Droždí nechte kvasit v misce s teplým mlékem. Do vykynutého kvásku přidejte rozpuštěné máslo, špetku soli, cukr a vajíčka. Následně po částech přisypejte mouku a rukou vytvořte jemné těsto. Těsto zakryjte utěrkou a nechte ho kynout přibližně 45 minut. 

Jakmile vám těsto vykyne, rozválejte ho asi na 1 centimetr hrubý pás, do kterého následně budete nanášet náplň. Tu připravíme tak, že smícháme máslo, skořici, ořechy a hnědy cukru. Náplň rovnoměrně naneseme na rozválené těsto a vytoříme roládu, kterou následně rozkrájíme na silnější části.

Části rolády vložíme na plech, ne kterém máme připravený pečící papír. Připravená hnízda potřeme máslem a pečeme na 200 stupňů celsia po dobu 15 až 20 minut. Hnízda doporučujeme servírovat teplá, nejlépe potřená bílou polevou. Tu připravíme tak, že v misce utřeme jemný tvaroh s máslem a podle chuti poté přidáme javorový sirup a cukr. 

A je hotovo!
Přejeme dobrou chuť!